Köszöntjük a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE)
GYÜMÖLCS- ÉS ZÖLDSÉGFELDOLGOZÓ SZAKMÉRNÖK és szaktanácsadó
szakirányú továbbképzési szakjának honlapján.

Képzésünk felsőfokú, munka mellett elvégezhető, diplomával elismert oktatást kínál a gyümölcs- és zöldségfeldolgozás iránt érdeklődők, valamint ezen a területen dolgozók részére.

A tananyag egyedülálló módon foglalja össze az ágazatban szükséges ismereteket, a nyersanyagoktól, a feldolgozás-technológiákon át a kereskedelemmel bezárólag. Hallgatóink olyan versenyképes tudást szerezhetnek, mellyel képesek lesznek egy kis- vagy középüzem szakmai és vezetői feladatainak ellátására, vagy akár saját üzem irányítására is.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai Campusán található Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet több mint 50 éve képez élelmiszeripari szakembereket. Minőségre való törekvésünket a magas felvételi pontszámok és a nálunk végzettek elhelyezkedési arányai egyaránt visszaigazolják.

A képzés összeállításánál a piac által elvárt ismereteket, az elmélet és gyakorlat összhangját tartottuk szem előtt.

Képzésünket ajánljuk:

  • A gyümölcs-zöldségfeldolgozó ágazatban tevékenykedőknek, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, rendszerezni, naprakésszé tenni.
  • Gyümölcs-zöldségtermesztéssel foglalkozóknak, aki tervezik a nyersanyagaik magasabb hozzáadott értéket képviselő feldolgozását
  • Más területen (pl. vendéglátás, kereskedelem) dolgozóknak, akik kedvet éreznek ismereteik elmélyítéséhez.
  • Az élelmiszeripar más ágazataiban dolgozóknak, akik szívesen elmélyülnének a gyümölcs-zöldségfeldolgozás ismeretanyagában.
  • A képzés nyitva áll azok számára is, akik érdeklődő, tudatos fogyasztóként szívesen szereznének mélyebb ismeretek.
Célunk, hogy aktívan hozzájáruljunk a gyümölcs-zöldségfeldolgozó szakma szakember-ellátottságának és szakmai presztízsének fejlesztéséhez.
Az előző évfolyamokban diplomát szerzett hallgatóink piaci és szakmai sikerei a legjobb visszajelzések a képzésen megszerezhető tudásról.

GYÜMÖLCS-ZÖLDSÉG
FELDOLGOZÓ
továbbképzés

Jelentkezz a 2022/2023-as tanévre!

Jelentkezési határidő: 2023. Február 6.